Πανελλαδικό Κάλεσμα Αλληλεγγύης

Κάλεσμα για το τριήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην καταστολή – Αλληλεγγύης & Οικονομικής ενίσχυσης στους 4 συλληφθέντες της 16/2/2011 & τον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ , 1-2-3 Απρίλη 2011

Η επίθεση που δέχθηκε η κατάληψη του πικπα στις 16/02, η δίωξη του συντρόφου για την κατάληψη του κτηρίου με στοιχεία που στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας, οι 4 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της πορείας και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι εξοντωτικές εγγυήσεις (45.000 ευρώ), οι παρακολουθήσεις, οι τραμπουκισμοί, η παρουσία διμοιριών ακόμα και κατά τη διάρκεια συλλογικής κουζίνας δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα. Είναι μια νέα τάξη πραγμάτων για το Ηράκλειο που εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο καταστολής που ενισχύθηκε κυρίως λίγους μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και συνεχίζει να ενισχύεται. Είναι κάτι που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά κατά τη γνώμη μας ξεπερνάει το τοπικό επίπεδο του ζητήματος.

Την ίδια στιγμή που το σύστημα παίρνει πίσω κοινωνικά κεκτημένα και κατακτήσεις του παρελθόντος και στέλνει σταδιακά στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, πετάει ένα-ένα τα δημοκρατικά του φτιασίδια, κινούμενο προς τον ολοκληρωτισμό. Η συναίνεση στις κρατικές αποφάσεις αποσπάται πια μόνο με τη βία συνεπικουρούμενη από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Αποφάσεις που παρουσιάστηκαν και θα συνεχίζονται να παρουσιάζονται ως μονόδρομος και κάθε φωνή ή πράξη αμφισβήτησης και αντίστασης πρέπει να απομονωθεί, να δυσφημιστεί και να παταχθεί. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και οι απεργοί απειλούνται με επιστράτευση και φυλάκιση αν δεν υπακούσουν.

Το καθεστώς τα παίζει όλα για όλα, προσπαθώντας να προλάβει τις κοινωνικές αναταραχές και να τις καταστείλει εν τη γενέσει τους. Γι αυτό αναβαθμίζει ποσοτικά και ποιοτικά το κατασταλτικό του οπλοστάσιο. Μερικά δείγματα αυτού είναι οι νέοι πιο απολυταρχικοί νόμοι και τρομονόμοι, ο πολλαπλασιασμός του αριθμού και της βιαιότητας των αστυνομικών δυνάμεων και οι ασκήσεις καταστολής πλήθους από στρατιωτικές μονάδες. Ο νούμερο ένα αποδέκτης αυτής της αναβάθμισης είναι τα πιο ακηδεμόνευτα και ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας και φτάνει σε οποιοδήποτε επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, ή μπορεί να το κάνει λόγω της κοινωνικής-ταξικής του θέσης. Ξεκινώντας χρονικά από το σπίτι στο Χαλάνδρι που βαπτίστηκε «γιάφκα» και διώχτηκαν και προφυλακίστηκαν σύντροφοι με μοναδικά στοιχεία δαχτυλικά αποτυπώματα σε βιβλία, κηροπήγια και καπάκια τουαλέτας, και φτάνοντας στις προφυλακίσεις ανθρώπων για τους οποίους δεν κατονομάζονταν καν «τρομοκρατική» ομάδα που να της αποδίδονται συγκεκριμένες ενέργειες. Έχουν ανοίξει το δρόμο στο να «δένουν» συντρόφους σε μια κόλλα χαρτί, χωρίς καν να τηρούν τα προσχήματα, ποινικοποιώντας συντροφικές-φιλικές σχέσεις και πολιτικά φρονήματα.

Η εκκένωση της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ είναι η έκφραση της προαναφερόμενης κεντρικής κατασταλτικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Και αυτό γιατί οι καταλήψεις και τα πολιτικά στέκια αποτελούν απειλή για το καθεστώς. Είναι ορμητήρια κοινωνικού αγώνα που δρουν αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα ενάντια στον εξουσιαστικό συρφετό και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Προτάσσουν την πολιτική δράση ενάντια στην υποταγή, και τη συλλογικότητα ενάντια στην εξατομίκευση και την ιδιώτευση.

Η δυσοσμία που απλώνεται παντού μέσα από την κρατική λαίλαπα και έχει σκοπό να μας παρασύρει αναδύει στην ουσία τους φόβους του κράτους, που ξεδιπλώνει απλόχερα το στρατιωτικό και νομικό του οπλοστάσιο σε όσους δεν υποτάσσονται. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η δράση μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικού αγώνα οδηγεί στην ανάγκη για κοινή (ως ένα βαθμό) πολιτική στόχευση και στρατηγική, ώστε η ολομέτωπη επίθεση του κράτους προς την κοινωνία να αντιμετωπίζεται σε συλλογικό επίπεδο.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη μπορέσαμε να σταθούμε απέναντι σε όλα αυτά που έγιναν και ήταν πρωτόγνωρα για εμάς. Όχι μόνο γιατί υπήρχε ο κίνδυνος της προφυλάκισης αλλά και λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης της αστυνομοκρατίας σε συνδυασμό με τις κινήσεις των δικαστικών αρχών και των ΜΜΕ. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο κύκλος που άνοιξε δεν πρόκειται να κλείσει σε αυτά τα γεγονότα.

Θεωρούμε τις δράσεις αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους συλληφθέντες που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται σε όλη την Ελλάδα υψίστης σημασίας. Όχι μόνο γιατί μας στηρίζουν υλικά και ηθικά, αλλά γιατί δημιουργούν σχέσεις και κοινότητες αγώνα μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην από-δω πλευρά του οδοφράγματος, γεφυρώνοντας τις γεωγραφικές αποστάσεις που μας χωρίζουν.

Έτσι λοιπόν, σε σχέση με τα γεγονότα του ΠΙΚΠΑ και ενάντια στον ολοένα αυξανόμενο ολοκληρωτισμό του κράτους, καλούμε σε τριήμερο αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των 4 συλληφθέντων στις 1-2-3 Απρίλη με πανελλαδική πορεία και εκδήλωση, και θεωρούμε πολύ σημαντική την παρουσία συντρόφων/ισσών και από τις υπόλοιπες πόλεις του ελλαδικού χώρου.

Ο αγώνας για εμάς δεν σταματάει ούτε σε αυτά που έγιναν ούτε στο τριήμερο που θα γίνει, αλλά συνεχίζουμε τη δράση μας πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Aναρχικών /Aντιεξουσιαστών Ηρακλείου Κρήτης

( Μάρτιος 2011 )

 

 

 

 

 

Γράμμα της “Συνέλευσης αναρχικών-αντιεξουσιαστών Ηρακλείου” σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης ΠΙΚΠΑ, τις συλλήψεις/εγγυήσεις και κάλεσμα σε δράσεις αλληλεγγύης.

 

Συντροφοι-ισσες, φίλοι, φίλες γεια χάρα

Με το γράμμα αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία γεγονότα εδώ στο Ηράκλειο, να επικοινωνήσουμε μαζί σας κάποια θέματα που μας απασχολούν αλλά και να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις σε σχέση με κινήσεις αλληλεγγύης.

Το γεγονός ότι το καθεστώς στοχοποιεί τους χώρους που βάζουν τις βάσεις για την ύπαρξη ευρύτερων ζυμώσεων για μία άλλη αντίληψη που θα οδηγήσει στην ανατροπή του, φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο. Τέτοιες προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν, εκτιμούμε όμως πως στο μέλλον αυτές θα ενταθούν παράλληλα με την ευρύτερη καταστολή που όλοι βιώνουμε. Έχοντας συνείδηση πως εάν αφήναμε την εισβολή στο ΠΙΚΠΑ αναπάντητη θα αφήναμε μια αρνητική – όχι μόνο για την πόλη μας – παρακαταθήκη, αποφασίσαμε μια σειρά δράσεων.

Ανάμεσα στα άλλα αποτελέσματα αυτων των δράσεων είχαμε και το γεγονός της σύλληψης 4 συντρόφων μας μετα απο τη πορεία προς την κατάληψη, μερικές ώρες μετά την εκκένωση της απο το κράτος. Δυο σύντροφοι κατηγορήθηκαν με κακουργηματικές πράξεις (με συνολική εγγύηση 40.000 ευρώ) και αλλοι δύο με πλημμελήματα (με συνολικό ποσό εγγυήσεων 6.000 ευρώ). Γι’άυτο το λόγο δημιουργήσαμε ταμείο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Βασιζόμενοι στις αξίες
της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας ανάμεσα σε όσους/ες αγωνίζονται ενάντια στις επιταγές της κυριαρχίας, σας καλούμε:

1. Να στηρίξετε το ταμείο αλληλεγγύης όπως εσείς κρίνετε (π.χ. με καφενεία, προβολές, πάρτυ, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης) ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα υπέρογκα δικαστικά έξοδα και τις εγγυήσεις των τεσσάρων – ιδιαίτερα για να καταβάλουμε τις εγγυήσεις των 46.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν εντός 15 ημερολογιακών ημερών απο τη στιγμή εκδίκασης της έφεσης μείωσης των εγγυήσεων που θα κατατέθει σήμερα 1/3/2011 (το ποσό ενδέχεται να μειωθεί μετά την εκδίκαση της έφεσης). Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα σταλθούν σε λογαριασμούς που θα σας αποσταλούν τις επόμενες μέρες, μετά από μεταξύ μας επικοινωνία. Παρακαλούμε απαντήστε μας άμεσα στο παρόν email γα το αν μπορείτε να συνεισφέρετε ή να οργανώσετε κάποια εκδήλωση.

2. Να συμμετάσχετε με δράσεις και με όποια μέσα κρίνετε στην πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στις 8 Μάρτη 2011.

3. Να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης ενάντια στη καταστολή και αστυνομοκρατία, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 2 Απρίλη 2011 στα πλαίσια του τριημέρου αλληλεγγύης 1-3 Απρίλη 2011 (πορεία, συναυλία, συζήτηση) στους 4 συλληφθέντες και στον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράσαμε (σε Ηράκλειο και Αθήνα) σχετικά με τα γεγονότα.(Για να την διαβάσετε πατήστε εδώ)

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

10-100-1000 καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης πλήξης.

Ηράκλειο Κρήτης, 1/3/2011

Ανοιχτή Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών Ηρακλείου Κρήτης

———————————————————————————————-

ENGLISH

———————————————————————————————-

Letter from The Heraklion (Crete) anarchists’  assembly about what followed PIKPA squat eviction on February 16th and calling for solidarity actions on March 8th.

Comrades and Friends we greet you,

With this  letter we’d like to inform you about the latest events here in Heraklion, to share with you some current issues that preoccupy us and present some suggestions in relation with solidarity moves.

The fact that the regime targets at the people and spaces that lay the foundations for the existence of broader brewings which will lead to its subversion is not something new. Such efforts have taken place in the past a well, yet we assess that they will be more tense in the future, at the same time with the severe repression we all suffer. Being conscious of the fact that if  we didn’t run up against the invasion in PIKPA (one of the two local squats), we would count with  a negative consignment for our future (and not only for our city), we decided to proceed in a chain of actions.

Among  the  other  results  of  these  actions  we  suffered  the  arrest  of  4  comrades  of  ours (after  a  demonstration  that  made  straight  for  the  squat, several  hours  after  its  evacuation  by  the  state). Two  of  these  comrades  were  accused  of  felonious  acts (and  avoided  the  temporary incarceration  under  the obligation  of  paying  a 40.000  euros’ guaranty  altogether) and  the  other  two  of  indictable offenses (with a  corresponding  guaranty  of  6.000  euros  altogether). For  this  reason  we’ve  created  a  solidarity  fund  for  the  arrested  comrades.

Relying  on  the  values  of  solidarity  and  comradeship  amongst  those  who  struggle  against  the  requisitions  of  the  rulers, we  appeal  to  you,  so  that:

1. you  support  the  solidarity  fund  the  way  you  judge (for  example, by  organizing  various  events  and  happenings  for  the  financial  support  of  the  4). This  way  we  ‘ll  be  able  to  live  up  to  the  enormous  judicial  expenses  and  the  guaranties  of  the  comrades, especially  concerning  the  46.000 euros’  guaranties,  which  we  are  to  pay  down  within  15  calendar  days  from  the  moment  of  the  judgment  that  will  follow  our  lodge  of  appeal  against  the  size  of  this  huge  sum (the  lawyer  lodged  the  appeal  in  1/3/11  and  the  sum  could  potentially  be  diminished). The  collected  money    will  be  sent  to  bank  accounts  that  will  be  sent  to  you  within  the  forthcoming  days, after  a  communication  among  us  takes  place  for  this  specific  issue. Please  give  us  an  immediate  answer  by  sending  it  to  saher@espiv.net, concerning  if  you  can  financially  contribute  or  organize  some  event.

2. you  participate with  some  action  and  by  any  means  you  judge  as  necessary, in  the  Action  Day  for  Solidarity  with  the  4, which  we  decided  to  be  in  8/3.

Solidarity  is  our  weapon

From  Heraklion  of  Crete – Greece,

The  Heraklion  anarchists’  assembly

———————————————————————————————-

DEUTSCH

———————————————————————————————-

 

Heraklion, Kreta: Internationer Solidaritäts Appell

GenossInnen, seid gegrüßt!

Mit diesem Brief wollen wir euch über das, was in den letzten Wochen hier in Heraklion (Kreta) vor sich gegangen ist, informieren und einige der Gedanken und Vorschläge, die uns beschäftigen mit euch teilen.

Der Fakt, dass Menschen und Räume, die Fundamente für die Entwicklung der breiten Prozesse, die sich gegen das System richten, bilden, ins Fadenkreuz genommen werden, ist ja nichts Neues. Solche Bemühungen gab und gibt es zu Genüge und wir haben Grund zur Annahme, dass sich dies, parallel mit der immer breiteren Repression, die wir alle erleben, in naher Zukunft noch ziemlich verschärfen wird. Aber nun zur Sache:

Am Morgen des 16. Februar stürmte die Polizei eines der beiden besetzen Gebäude der Stadt, das PIKPA. Der Tatsache bewusst, dass wenn wir nichts gegen diesen Angriff unternehmen, eine negative Hinterlassenschaft (und das nicht nur für unsere Stadt) bestehen würde, haben wir uns entschlossen, eine Reihe von Aktionen durchzuführen. Staatliche Gebäude wurden besetzt, Zivilbullen angegriffen und verletzt, Steine und Molotovcocktails flogen.

Teil des Resultates dieser Aktionen war die Festnahme 4 unserer GennossInnen während Auseinandersetzungen bei einer Demo von 150 Leuten vor dem geräumten PIKPA. Zwei von den Vier GenossInnen sind jetzt angeklagt – unter anderen wegen versuchten Mordes. Die Inhaftierung konnte wegen der lächerlichen Anklage wie auch durch Druck von unserer Seite verhindert werden – mit der Voraussetzung aber, dass wir eine Kaution von 46.000€ zahlten.

Aus diesem Grund haben wir einen Soli-fond gegründet. Wir haben Vertrauen auf die Werte der Solidarität von denen, die dieses System bekämpfen, und appellieren an euch, sodass ihr:

– den Soli-Fond nach eigener Beurteilung unterstützt (z. B. durch die Organisation von verschiedenen Veranstaltungen und Happenings für die finanzielle Unterstützung der 4), sodass wir im Stande sind, in den folgenden 2 Wochen die enorme Kaution wie auch die Gerichtskosten zu bezahlen. Wir haben zwar Einspruch gegen die Höhe der Kaution durch unseren Anwalt eingelegt, aber haben bis jetzt noch keine Antwort bekommen. Das gesammelte Geld kann auf Bankkonten überwiesen werden, die wir euch mitteilen wenn ihr über die Mail saher@espiv.net Kontakt mit uns aufnehmt. Bitte antwortet uns so schnell wie möglich über finanzielle Beiträge oder das Organisieren von Soli-Aktionen.

– mit jeder Art von Mitteln an dem internationalen Soli-Aktions-Tag am 8.3.2011 teilnehmt.

Solidarität ist unsere stärkste Waffe!
Nichts ist vorbei, alles geht weiter.

Versammlung der Anarchisten aus Heraklion, Kreta

 

———————————————————————————————-

ESPANOL

———————————————————————————————-

Carta de la asamblea anarquista de Heraklio sobre lo que ocurrió en el desalojo de la ocupación Pikpa el 16 de febrero y la llamada a acciones de solidaridad el 8 de marzo.

Compañerxs y amigxs os saludamos,

Con esta carta queremos informaros acerca de los últimos sucesos ocurridos aquí en Heraklio, para compartir con vosotrxs algunos temas de actualidad que nos preocupan y presentar algunas sugerencias en relación con los movimientos de solidaridad.

El hecho de que el régimen criminaliza a las personas y los espacios que instalan las bases para la existencia de la más amplia fusión que dará lugar a la subversión no es algo nuevo. Tales esfuerzos tuvieron lugar en el pasado, sin embargo, estimamos que van a ser más tensos en el futuro, al mismo tiempo con la dura represión que todos sufrimos. Siendo conscientes del hecho de que si no ejecutáramos en contra de la invasión en PIKPA (una de las dos ocupas locales), contaríamos con una partida negativa para nuestro futuro (y no sólo para nuestra ciudad), decidimos seguir adelante en una cadena de acciones. Entre otros resultados de estas acciones, sufrimos la detención de 4 compañeros (después de la manifestación que se hizo directamente hacia la okupa, varias horas después del desalojo por el Estado).

 

Dos de estos compañeros han sido acusados de actos criminales (con la fianza de 40.000 euros en total) y las otras 2 personas fueron acusadas de delitos menores (con la correspondiente fianza de 6000 euros en total). Por esta razón, hemos creado un fondo de solidaridad para las personas detenidas.

Basándonos en los valores de solidaridad y compañerismo entre quienes luchan contra las requisiciones del poder os solicitamos que:

 

Apoyeis el fondo de solidaridad de la manera que queráis (por ejemplo, organizando varios eventos y acontecimientos para el apoyo financiero de las 4) para que podamos cubrir los gastos judiciales y las fianzas extraordinarias de lxs 4, especialmente los 46000 euros de fianza que tenemos que pagar dentro de 15 días a partir del momento de la sentencia que sigue nuestra apelación (el abogado presentó la apelación el 1/3/2011 y la suma de la cuantía puede ser reducida).

El dinero recaudado será enviado a las cuentas bancarias que os enviarémos dentro de los próximos días, después de la comunicación entre nosotros.

Por favor, dadnos una respuesta inmediata en saher@espiv.net, haciéndonos entender si podéis contribuir financieramente u organizar algún evento.

 

La solidaridad es nuestra arma.

Desde Heraklio, Creta – Grecia

Carta de la asamblea anarquista de Heraklio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php