Κατάληψη Δημαρχείου Ηρακλείου σε ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους 5/9

dsc00952z3ghlzΗράκλειο 5/9/13 : Από νωρίς το πρωι μέχρι το μεσημέρι έγινε κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια) σε μιά κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις ,στους ελεύθερους ,κοινωνικούς & αυτοδιαχειριζόμενους χώρους με αφορμή τις πρόσφατες  εκκενώσεις των καταλήψεων και την κρατική καταστολή ενάντια σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα κοινωνικής αντίστασης, ,ακολουθεί το κείμενο που μοιράζεται :

Η θρασύδειλη επίθεση ενάντια στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους συνεχίζεται με την κρατική συμμορία να ξεσαλώνει σε ένα όργιο ωμής καταστολής
Το ανακοίνωσαν και στα media ότι ο νόμος και η τάξη θα επιβληθεί. Αυτό που εννοούν φυσικά είναιότι θα χρησιμοποιήσουν ότι μέσα τους είναι διαθέσιμα για να τρομοκρατήσουν να απειλήσουν και ναυποτάξουν οτιδήποτε είναι εχθρικό και επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους.
Φυσικά αυτή η επιδίωξη εναντίον του αναρχικού και καταληψιακού κινήματος πέφτει στο κενό.Ο στόχος τους όμως είναι μέσω του παραδειγματισμού κανείς να μην τολμά να σηκώσει κεφάλι στηνχειμαζόμενη και σαστισμένη από την ορμή της επίθεσης κοινωνία.
Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι ακόμη μια ψηφίδα στο μωσαϊκό των δράσεων εναντίων τωναντιστεκόμενων στο ολοκληρωτικού και φασιστικού τύπου καθεστώς που μας έχει κάτσει στο σβέρκοχωρίς να τηρεί ούτε καν τα προσχήματα που μια αστικού τύπου δημοκρατία επικαλείται.
Μετά λοιπόν την εισβολή των μπάτσων στο Α.Π.Θ. και το Ε.Μ.Π στα μέσα του Αυγούστου, μετά τιςεκκενώσεις των 3 καταλήψεων της Πάτρας (Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο, αυτοδιαχειριζόμενο στέκιΤΕΙ) και της κατάληψης της Βαλβείου στο Μεσολόγγι, το θέαμα της «ευταξίας και του νόμου» συνεχίζει το έργο του με με επόμενο σταθμό τα Γιάννενα, εκκενώνοντας και την κατάληψη Αντιβίωση στις 29
Αυγούστου καθώς και την κατάληψη Ορφανοτροφείου στην Θεσσαλονίκη.
Εκμεταλλευόμενοι τους βραδείς ρυθμούς του καλοκαιριού επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα εκ του ασφαλούς, στα κλεφτά, με στρατιές αστυνομικών δυνάμεων και με την επικουρική στήριξη διαφόρων κρατικών φορέων.
Κανένα κτίριο όμως από αυτά δεν έχει χαθεί οριστικά. Κανένας κοινωνικός χώρος δεν είναι μόνο ταντουβάρια. Είναι πρωτίστως οι άνθρωποι και οι κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις που τους συνδέουν.
Όσοι νομίζουν λοιπόν ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρότερο καθεστώς εγκατάλειψης και φθοράς δεκαετιών αυτών των κτιρίων για να παίξουν το προπαγανδιστικό χαρτί της «αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας» είναι βαθιά γελασμένοι.
Είμαστε συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουμε όπως απαιτούν οι καιροί στις συνεχείςεπιχειρήσεις των «νόμιμων και ηθικών» προπαγανδιστών που έχουν δημιουργήσει ασφυξία σε μια ενβρασμώ κοινωνία. Η αλαζονεία της εξουσίας είναι και αυτή που θα την θάψει.
Το ζήτημα είναι πως θα καταφέρει η κοινωνία να μην καταπλακωθεί από τα συντρίμμια που θα φέρει αυτή η κατάρρευση.
Ο αρχιγκαιμπελίσκος Δένδιας και η κρατική και παρακρατική συμμορία του καθώς και οι πρόθυμοιπαρατρεχάμενοι τους ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν,
Οι μέρες ασυδοσίας τους είναι μετρημένες
Όποιο χέρι σηκώνεται εναντίων των δομών κοινωνικής αντίστασης θα κόβεται
Πανελλαδικός συντονισμός με αφορμή τις εκκενώσεις των καταλήψεων