Tριήμερο οικονομικής ενίσχυσης στους συλληφθέντες της 16/2/2011 για την υπόθεση του πικπα στο πανεπιστήμιο Λιβαδειάς

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 16/2

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/2, μπάτσοι εισβάλουν στον αυτοδιαχειριζόμενο πολιτικό χώρο της κατάληψης ΠΙΚΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, Μόλις έγινε γνωστή Π είδηση της εισβολής συλλαμβάνονται 3 άτομα που έφθασαν στον χώρο. Σαν απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης, 70 περίπου αλληλέγγυοι κατέλειψαν το κτήριο της ΔΥΠΕ Κρήτης με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά σε έναν από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Το ίδιο βράδυ γίνεται μικροφωνική αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου και πορεία ενάντια στην καταστολή. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πορείας γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστεί το κτήριο της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ όπου ακολουθούν συγκρούσεις με τους μπάτσους χωρίς να παραλειφθούν οι συλλήψεις 4 ατόμων όπως και ο άγριος ξυλοδαρμός τους. Το πρωί της Πέμπτης 17/2 οι συλληφθέντες πέρασαν από τον εισαγγελέα για να απαγγελθούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για 2 από αυτούς.

****

Σήμερα που ο ελληνικός λαός χτυπιέται αδυσώπητα από τις στρατηγικές επιλογές του Κεφαλαίου, μέσα από την θεσμική και κατασταλτική βία επιβάλλεται ένα αποτρόπαιο καθεστώς ολιγαρχίας των «αγορών» πετώντας στην ανεργία και στην περιθωριοποίηση μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού ενώ ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν ένα εργασιακό καθεστώς τύπου «γαλέρας» όπου κάθε πυρήνας αντίστασης στα σχέδια του όχι απλά είναι κοινωνικά χρήσιμος αλλά και κάτι παραπάνω; είναι προϋπόθεση επιβίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προετοιμάζει την αντεπίθεση του ανθρώπινου γένους ενάντια στα αφεντικά και τα ανδράποδα υποχείρια τους. Τέτοιοι πυρήνες είναι και οι καταλήψεις χώρων που χρόνια τώρα λειτουργούν σαν δημιουργικές εστίες κοινωνικοπολιτικής δραστηριότητας-

Σ’ αυτό το πλαίσιο η συμπαράσταση μας στους συλληφθέντες συντρόφους είναι πράξη καθήκοντος και σημάδι στο ότι τίποτα δεν τελείωσε. Θα δώσουμε όλες τις μάχες-όσες κι αν χρειαστούν-για έναν άλλον κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης. 0α δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να τις χάσουμε όλες εκτός από την τελευταία!

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  • Πρόγραμμα τριημέρου οικονομικής ενίσχυσης στους συλληφθέντες της 16/2/2011 για την υπόθεση του πικπα -στο πανεπιστήμιο Λιβαδειάς

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2011 -ώρα : 21:00 :

Amandil / sanctimonious / blood sanction / chemi-noise / decode / splash

– ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4/2011-ώρα : 21:00 :

Mtl  / Dj Spy.ri /  Dj George_D

– KΥΡΙΑΚΗ 3/4/2011-ώρα : 21:00 :

ρεμπέτικη  βραδιά :Σπύρος & Γιώργος

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ