Η Λέσχης Υπογείως Καλλιδρομίου εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στους 5 διωκόμενους και στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 19/3/11

Εκκένωση της Κατάληψη ΠΙΚΠΑ – Ηράκλειο Κρήτης.

Στις 16/2 αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών εκκενώνουν την κατάληψη ΠΙΚΠΑ. Σφραγίζουν το χώρο, παίρνουν ότι υπάρχει εντός κτιρίου και προσαγάγουν 3 άτομα που πλησιάζουν στο χώρο. Αλληλέγγυοι καταλαμβάνουν παράρτημα του Υπουργείου Υγείας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση τους. Οι δύο αφήνονται χωρίς δίωξη, στον ένα χρεώνουν 14.000€ για ΔΕΗ και φθορές. Το απόγευμα ακολουθεί πορεία ενάντια στην καταστολή όπου συλλαμβάνονται 4 άτομα. Ακολουθούν δράσεις αλληλεγγύης (καταλήψεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, Παγκρήτια πορεία)

Από τους 4 οι 2 διώκονται με πλημμελήματα ενώ οι άλλοι 2 με κακουργήματα, (ανθρωποκτονία από πρόθεση) με μεγάλη πιθανότητα προφυλάκισης αρχικά, και αφού στάλθηκε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών μετατράπηκε σε υπέρογκες εγγυήσεις της τάξης των 20.000 το κεφάλι. Για τα πλημμελήματα η εγγύηση ορίστηκε στα 3.000.

Στην περίοδο της γενικευμένης κρίσης που διανύουμε η καταστολή εντείνεται. Στο στόχαστρο μπαίνουν όχι μόνο κοινωνικοί χώροι αλλά και κάθε μορφή αντίστασης (Κερατέα, Διόδια, ΜΜΜ, Υγεία) σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν κάθε κοινωνική έκρηξη επακόλουθο της κατάρρευσης ενός συστήματος που γεννά ολοκληρωτική εξαθλίωση. Ενός συστήματος μου στην πτώση του παρασέρνει κάθε εργασιακό δικαίωμα, πετσοκόβει μισθούς και στέλνει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Ένα σύστημα που στέλνει όμως παράλληλα τον κόσμο στα οδοφράγματα, στην διεκδίκηση των ονείρων του. Κανένας δεν είναι μόνος σ’ αυτό και οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, είναι οι άνθρωποι, τα όνειρα τους, ο θυμός και η οργή. Είναι χώροι συνάντησης και δράσης και τώρα θα παίξουν τον πιο σημαντικό τους ρόλο.

Η Λέσχης Υπογείως Καλλιδρομίου εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στους 5 διωκόμενους και στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

LIVE ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/03  ΩΡΑ: 21:00

‘ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ’ – ‘ΕΥΘΥΜΟΣ ΘΡΗΝΟΣ’