Γράμμα της “Συνέλευσης αναρχικών-αντιεξουσιαστών Ηρακλείου” σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης ΠΙΚΠΑ, τις συλλήψεις/εγγυήσεις και κάλεσμα σε δράσεις αλληλεγγύης.

Γράμμα της “Συνέλευσης αναρχικών-αντιεξουσιαστών Ηρακλείου” σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης ΠΙΚΠΑ, τις συλλήψεις/εγγυήσεις και κάλεσμα σε δράσεις αλληλεγγύης.

 

Συντροφοι-ισσες, φίλοι, φίλες γεια χάρα 

Με το γράμμα αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία  γεγονότα εδώ στο Ηράκλειο, να επικοινωνήσουμε μαζί σας κάποια θέματα  που μας απασχολούν αλλά και να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις σε σχέση  με κινήσεις αλληλεγγύης.

Το γεγονός ότι το καθεστώς στοχοποιεί τους χώρους που βάζουν τις  βάσεις για την ύπαρξη ευρύτερων ζυμώσεων για μία άλλη αντίληψη που θα  οδηγήσει στην ανατροπή του, φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο. Τέτοιες  προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν, εκτιμούμε όμως πως στο  μέλλον αυτές θα ενταθούν παράλληλα με την ευρύτερη καταστολή που όλοι  βιώνουμε. Έχοντας συνείδηση πως εάν αφήναμε την εισβολή στο ΠΙΚΠΑ  αναπάντητη θα αφήναμε μια αρνητική – όχι μόνο για την πόλη μας –  παρακαταθήκη, αποφασίσαμε μια σειρά δράσεων.

Ανάμεσα στα άλλα αποτελέσματα αυτων των δράσεων είχαμε και το γεγονός  της σύλληψης 4 συντρόφων μας μετα απο τη πορεία προς την κατάληψη,  μερικές ώρες μετά την εκκένωση της απο το κράτος. Δυο σύντροφοι  κατηγορήθηκαν με κακουργηματικές πράξεις (με συνολική εγγύηση 40.000  ευρώ) και αλλοι δύο με πλημμελήματα (με συνολικό ποσό εγγυήσεων 6.000  ευρώ). Γι’άυτο το λόγο δημιουργήσαμε ταμείο αλληλεγγύης στους  συλληφθέντες. Βασιζόμενοι στις αξίες
της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας ανάμεσα σε όσους/ες  αγωνίζονται ενάντια στις επιταγές της κυριαρχίας, σας καλούμε:

1. Να στηρίξετε το ταμείο αλληλεγγύης όπως εσείς κρίνετε (π.χ. με  καφενεία, προβολές, πάρτυ, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις οικονομικής  ενίσχυσης) ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα υπέρογκα δικαστικά  έξοδα και τις εγγυήσεις των τεσσάρων – ιδιαίτερα για να καταβάλουμε  τις εγγυήσεις των 46.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν εντός 15  ημερολογιακών ημερών απο τη στιγμή εκδίκασης της έφεσης μείωσης των  εγγυήσεων που θα κατατέθει σήμερα 1/3/2011 (το ποσό ενδέχεται να  μειωθεί μετά την εκδίκαση της έφεσης). Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα  σταλθούν σε λογαριασμούς που θα σας αποσταλούν τις επόμενες μέρες,  μετά από μεταξύ μας επικοινωνία. Παρακαλούμε απαντήστε μας άμεσα στο  παρόν email γα το αν μπορείτε να συνεισφέρετε ή να οργανώσετε κάποια  εκδήλωση.

2. Να συμμετάσχετε με δράσεις και με όποια μέσα κρίνετε στην  πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στις 8 Μάρτη 2011.

3. Να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην πανελλαδική πορεία  αλληλεγγύης ενάντια στη καταστολή και αστυνομοκρατία, στο Ηράκλειο  Κρήτης στις 2 Απρίλη 2011 στα πλαίσια του τριημέρου αλληλεγγύης 1-3  Απρίλη 2011 (πορεία, συναυλία, συζήτηση) στους 4 συλληφθέντες και στον  σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράσαμε (σε Ηράκλειο και Αθήνα) σχετικά  με τα γεγονότα.(Για να την διαβάσετε πατήστε εδώ)

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

10-100-1000 καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης πλήξης.

Ηράκλειο Κρήτης, 1/3/2011

Ανοιχτή Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών Ηρακλείου Κρήτης