Αφίσα αλληλεγγύης στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου

Στις 16/02 η κατάληψη ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου δέχθηκε την καταστολή του κράτους σε μια επιχείρηση με την συμμετοχή διμοιριών και εισαγγελέων, στην οποία και ο κόσμος που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο απάντησε δυναμικά (χρονικό των κινήσεων αντίστασης στην καταστολή).

Ως Κατάληψη ΠΙΚΠΑ – Ανοικτός κοινωνικός χώρος θεωρήσαμε ότι πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο εγχείρημα της κατάληψης στο Ηράκλειο αλλά και στους συντρόφους που υπερασπίστηκαν τις επιλογές τους. Για αυτό και εκδώσαμε μια αφίσα που κολλιέται αυτές τις μέρες στις γειτονιές μας και στο κέντρο της Αθήνας και υπογράφεται από τη ανοικτή συνέλευση για την υγεία, το παιδικό στέκι Φτου Ξελευτεριά και την κατάληψη ΠΙΚΠΑ-Ανοικτός Κοινωνικός Χώρος.
Κατάληψη παντού, κατάληψη για πάντα…
Οι καταλήψεις  – στο κέντρο, στις γειτονιές, στις σχολές – είναι αναπόσπαστο κομμάτι , πραγματικότητα και παρακαταθήκη των κοινωνικών αγώνων εδώ και δεκαετίες. Συνιστούν μια αποφασιστική επιλογή ενάντια στη διαμεσολάβηση, την εξατομίκευση και τη ματαιότητα, και συμβάλλουν στο ρίζωμα των αγώνων στην τοπική κοινωνία.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στο παρελθόν, οι κατειλημμένοι χώροι και τα στέκια επιχειρούν τη δική τους έφοδο στον ουρανό: την μετάβαση από χώρους αντίστασης σε επιθετικές δομές αυτοοργάνωσης των κοινωνικών αναγκών.Στο έδαφος της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, το μέλλον τους ανήκει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Στην πόλη του Ηρακλείου μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δημιουργήθηκε η κατάληψη του ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου ως απάντηση στη ανάγκη να στεγαστούν  καινούργιες ιδέες  και εγχειρήματα που θα οργανώσουν την εναντίωση σε κάθε μορφή εξουσίας, αντιϊεραρχικά και αντιεμπορευματικά.
Στον αντίποδα αυτών των αγώνων, με πρόσχημα την αξιοποίηση και εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας το υπουργείο Υγείας , στο οποίο έχουν περιέλθει τα κτίρια του πρώην ΠΙΚΠΑ, πρωτοστατεί σε ένα κυνήγι των απελευθερωμένων και αυτοοργανωμένων χώρων.  Η αρχή έγινε με την εισβολή τις μέρες των γιορτών στην Κατάληψη του Μαραγκοπούλειου(πρώην ΠΙΚΠΑ) στη Πάτρα, η οποία και ανακαταλήφθηκε τις επόμενες μέρες. Στις 16/2 το υπουργείο ενορχηστρώνει μια επέμβαση στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ Ηρακλείου, που καταλήγει και στη σύλληψη ενός αλληλέγγυου. Η αλληλεγγύη και αντίσταση του κόσμου εκδηλώνεται το ίδιο βράδυ όπου και ξεσπούν συγκρούσεις και συλλαμβάνονται 4 αλληλέγγυοι.   Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις του κράτους σε επίπεδο τόσο πρακτικό όσο και ιδεών, συντασσόμαστε με τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης, για όλα όσα προεικονίζουν ένα μέλλον χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ


Παιδικό Στέκι Φτού Ξελευθερία,

Ανοικτή Συνέλευση για την Υγεία,

Κατάληψη ΠΙΚΠΑ – Ανοικτός Κοινωνικός Χώρος

Ευγενίου Αντωνίαδου 29 και Τιμοδήμου, Άνω Πετράλωνα

Πήγή: http://pikpa.squat.gr